Loading

Please wait
Top

Hai că nici nu s-a întors mama bine de la Breaza și din Turcia și au început fazele de râs.
La cabinet, ora 13-ish. Vine mama să ia cu împrumut ceva de la noi, că la ea avea defecțiune/rămăsese fără, nu am înțeles exact, cert e că era vorba de 2 bidoane de apă distilată, 5L în total. Fără legătură cu ceva, ne anunță mândră:
-Fetelor, să știți că am trecut de la spirt sanitar la rachiu R26!
-…..🤔
-La cabinet, ce vă uitați așa?
Phew, bine că ne-am lămurit că e vorba de degresare, nu a venit cu gusturi noi din vacanță…
Pleacă mama. Ora 13.30-ish. Sună mama că ușa de la intrarea în cabinetul ei e blocată, nu se descuie, se învârte cheia în gol și toți meseriașii vecini cu ea au treabă/nu sunt de găsit. Stă afară și așteaptă. Cu o plasă mare și bidoanele lângă ea. Mai racolează de pe stradă câțiva bărbați care păreau mai pricepuți, nu merge ușa și pace!
Iar sună. Să ne spună că ea a înghețat și că intră la sala de păcănele de lângă cabinet să bea o cafea și să se încălzească (ieri la Cluj au fost vreo -17°C). Nu am înteles de ce nu s-a dus la restaurantul perete-n perete cu păcănelele, dar când e vorba de alegerile fiecăruia nu mă bag…
—-Da’ doamna doctor, aveți o sticlă de R26 în sacoșă, de ce nu îi dați mai bine cu aia?!- o sfătuiește colega mea.
Nu știu ce răspuns a primit, lucram și eram cam pe grabă.
Mă eliberez și îi propun să nu stea numa așa, degeaba la cafea, să bage și la aparate vreo 50 de lei dacă tot a intrat, poate face și de-o ciorbă. Îi trimit și un filmuleț pe youtube cu un nene care se disperă și sparge aparatele, să îi dau idei. Nu vrea, doamne feri!
Ora 17.07 mama îmi scrie că e tot afară, la păcănele nu a jucat că își cheltuise banii pe un WD40 și botoșei de plastic pentru cabinet. Nici cafeaua nu a plătit-o. Un nene ‘moșește’ pe ușa ei de la 16.02, fără succes.
Parcă o și văd pe mama înțolită, aranjată, parfumată, doamna doctor ce naiba, cu o sacoșă de rafie plină cu tot felu’, de la R26 la WD40, plus 2 bidoane de apă distilată, stând cu spatele drept și savurându-și cafeluța la sala de jocuri de noroc din cartier.
La 18.38 a reușit nenea să descuie ușa, și-a lăsat mama papornița, apoi a plecat acasă să bea o țuică fiartă cinstită și să se bage în pat.

Acuma nu știu, poate sunt eu stătută și n-am mai avut subiecte de râs în ultima vreme, dar m-a amuzat faza teribil!

7

SCRIE UN COMENTARIU