Loading

Please wait
Top

De astă-vară-târzie-către-toamnă, de când am scris cum face mama cu gunoiul și cu plasele, am observat că nu se mai adună gunoi la mine ca la Pata-Rât și când mă duc să cumpăr una-alta nu mai uit sacoșa acasă.
Dacă am văzut-o p-asta am zis că țoc-poc mai scriu una și despre mormanul de haine murdare care uneori se adunau până în tavan în baie. Se adunau, la trecut! Doar am avut ideea de a scrie despre asta că a și apărut din senin soluția salvatoare de la o pacientă: mașina de uscat haine! Aveți? Atunci știți despre ce vorbesc. N-aveți? Să vă luați!

Acuma am alt bai. Vacanța mea de iarnă a avut 18 zile numărate care deja au trecut. Din astea 18 zile-doar una bucată zi care chiar mi-a plăcut. Am fost la pădure cu prieteni și câine, am fript o slană, am mâncat o cantitate enormă de ceapă și un muștar exagerat de scump (nici nu știam că există muștar mai scump de 4 lei borcanul), am mers pe jos 10 km și am râs mult. În rest…să zicem că în restul zilelor cea mai mare realizare a mea era că mă spălam pe dinți, no joke! De schimbat de pijamale nici nu poate fi vorba!

Am intrat în cea mai nașpa stare a mea, de apatie combinată cu lipsă masivă de chef și motivație, negativism că tot ce mi-am propus eu de la viață e o idioțenie de proporții, vină că pierd timp prețios aiurea, muțenie totală plus un mic atac panicos că dacă, Doamne ferește, rămân așa?!

Așa-ul ăsta însemnând o ființă deprimată, mută, nespălată, care zace zile-n șir pe canapea, incapabilă să se smulgă dracului din starea asta și să facă ceva util! Nu mai zic că aș avea de făcut multe, o mâncare măcar, că de vreo 3 zile mâncăm doar cartofi prăjiți. Și nu, nu e ca în bancul cu 70 de lucruri pe care trebuie să știe să le facă o blondă…

În timpul ăsta Isti lucrează. Adică în perioada asta a anului lucrează cel mai mult din tot anul, iese din casă la 8 dimineața și intră înapoi la 8 seara. Mă găsește aproximativ în aceeași poziție în care m-a lăsat. Acuma sentimentul de inutilitate e și mai prezent, am termen de comparație. Omul a muncit toată ziua pentru familie, acuma măcar cu o mâncare mai acătării puteam să îl aștept. E mulțumit cu cartofi prăjiți cu niște ouă prin ei, cu caș și telemea rase pe deasupra, zice că în ziua în care o să refuze mâncarea asta să îi comand coșciug, înseamnă că nu mai are mult de trăit. E bine, nu e pretențios.

Acuma vine partea cea mai tare! De la faptul că stau blanao în pat toată ziua fără să mișc altceva în afară de deget pe ecranul telefonului, seara nu mă ia somnul și-acuma din fata care cuminte adormea la 10 m-am transformat în vampirul nebun care bântuie prin casă până la 3.

Mi-am făcut o mică (auto)analiză la cap și-am concluzionat că-i de la singurătate. Am fost single până la o vârstă primejdios de înaintată, adică am mai avut eu combinații și aventuri, dar să locuiesc împreună cu cineva, să ne spălăm chiloții în aceeași mașină de spălat-nexam. Eram aia care se descurcă singură cu toate și o face chiar bine. N-am înțeles o prietenă care îmi povestea că s-a dus la București să își cumpere ceva și dacă nu era iubitul cu ea nu se descurca neam în jungla capitalei. Cum, mă, adică să nu te descurci?! Mie, care eram în stare să mă duc singură și pe Marte și să mă descurc, mi se părea de neimaginat că fata nu mai știa ce să facă dacă-i lipsea jumătatea. Ei bine, da, așa se întâmplă, fraților, vedeți cazul meu, care nu mai sunt în stare nici să mă descurc cu timpul meu liber de una singură! Oricât mi-am stors creierul, nu mai țin minte ce făceam cu viața mea pe vremea când eram aproape domnișoară bătrână…

Ok. Și-am stat eu degeaba 18 zile minus una și mi-am coco tot programul de somn, dar mâine lucrez de la 9. Cum puii mei reușesc eu să adorm în noaptea asta și cum puii mei reușesc eu să mă trezesc maine la 7.30 și să nu apar la cabinet ca și călcată de tren?! Și mai trebuie să îmi vină și cheful de muncă…
Am scris, acum mă aștept la rezultate spectaculoase, ca în cazul gunoiului și al plaselor!

 

6

Comments:

 • Avatar

  Nina

  7 January 2020

  Fa un copil si timpul tau liber s a terminat 👍😂😂😂. Pana atunci, o plimbare luuuunga in frig sau ceva miscare nu strica sa te ajute sa dormi noaptea. 😉

  reply...
 • Avatar

  Teo

  7 January 2020

  Un tramadol? Sa te inmoaie nitel??? :p altfel te loveste somnul la 9 seara :))) numa’ zac! :))))

  reply...

post a comment