Loading

Please wait
Top

Dacă într-o zi vine cineva la mine și îmi spune ‘Ia cadou de la mine o vacanță plătită in Budva’ îi sugerez călduros să-și bage vacanța undeva și să mă lase-n pace, că mie sigur nu-mi trebuie.

Probabil că și dacă vine și imi propune să mai fac încă o dată drumul din Kotor până la Budva pe la Cetinje tot un refuz va fi.
De frumos era frumos cum încă n-am mai văzut, însă pe cât de frumos pe atât de periculos. Drumul nu era marcat în nici un fel, pe margine mai și lipsea din parapetul de beton care îți oferă măcar iluzia de siguranță, îngust că dacă se întâlneau 2 mașini una trebuia să oprească, situat la așa de mare înălțime încât dacă nu te simți confortabil mai sus de etajul 4 la bloc mai bine nu te duci și virajat de Transalpina sau Transfăgărășan îs mici copii pe lângă asta.

Recunosc, mi-a fost un pic frică, mai mult frică de înălțime decât de altceva. Chiar ziceam că de urcat l-am urcat, dar ce urcă trebuie să și coboare și ne întrebam cum va fi partea aia.
În vârf-peisaj incredibil, am facut niște poze care așa arată de parcă sunt trucate. Nu sunt, chiar am fost acolo.

Exact după ce am trecut de vârful muntelui drumul s-a îmblânzit, asfaltul s-a îmbunătățit considerabil, au apărut și marcaje și nu mai era cu ace de păr ci cu viraje line, exact ce-i place lui Isti. Peisaj superb în continuare, nu știu de ce acolo nu ne-am oprit să facem poze. Nici nu era așa de cald că de la burtos am plecat pe la 7 dimineața.

Pe la 12 iar am oprit să mâncăm și iar am nimerit la restaurant de 4 stele, nici nu mai are rost să căutăm altceva, aflat într-un parc național, cam ca o Deltă pe la noi. Skadarsko Jezero se numeau și parcul și restaurantul și toate cred…

Ne-am cazat mai departe de Budva, în Sutomore, că acolo am găsit un apartament fain la preț bun și după ce am primit o bere și-un suc din partea casei ne-am urcat iar pe motor, de data asta în șlapi și tricou, să mergem și noi la vestita plajă jazz din Budva. Pentru cine se dă cu motorul în șlapi, tricou și pantaloni scurți mereu-vă rog eu frumos, luați-vă pe voi măcar o geacă, niște blugi și adidași în picioare. Nu zic, îi fain să nu clocești în costum ca oul la incubator, dar eu m-am simțit total expusă, cam ca și cum aș fi fost în slip, în troleu, la oră de vârf.

Cum să NU vă îmbrăcați pe motor

Ajunși acolo-primul diskile-coadă să intri în parcare. Am lăsat motorul și-am luat-o pe jos, printre mașini, prin iarba din care mai ieșea câte un fier-beton pe care Isti nu l-a ratat că el se uita pe pereți, poate ca să nu vadă gunoaiele de pe jos.

Pe plajă era om pe om, dar asta era de așteptat la cât de plină era parcarea și nici nu se auzea jazz de nicăieri, doar bumți-bumți.

Plaja asta era cu pietre și bolovani, ceea ce nu-i chiar rău că măcar nu ai nisip în urechi, în păr și știe-toată-lumea- mai-pe-unde, estetic arată mai fain decât aia cu nisip dar îți rupe oasele dacă nu ai sau nu vrei să dai 20 de euro pe 2 șezlonguri și-o umbrelă și stai la plajă pe prosop. Mai pe românește 20 de euro e exact cât ne-a costat pe noi cazarea o noapte.

Ăștia ne-au luat 8 euro jumate pe o Corona și un Redbull, ceea ce n-ar fi neapărat scump dacă din profit și-ar lua și ei o mătură și-ar mai da cu ea pe-acolo din când în când.

Am găsit un loc mai retras unde nu se auzea nici un fel de muzică, dar cheful mi-a plecat repede când, în spatele unor stânci, am vazut depozitați niște saci cu sticle. Mi-am îndreptat mai bine ochii înspre mare că măcar apa era curată, cu peștișori mici, niște bărci pluteau aproape de țărm și arăta fain.

Cu siguranță tot în căutarea unui loc mai retras era mai încolo și o gașcă veselă de nudiști trecuti bine de 50 de ani la care ne tot uitam încercând să înțelegem cine cu cine a venit de-acasă, dar erau prea intimi toți cu toți ca să ne dăm seama. Poze nu am făcut acolo, din respect pentru nudiști.

Cum locul arăta gen un Costinești mai mizerabil am zis că aci sigur găsim o tarabă cu hamsii dar, frate, zici că ăștia nu au hamsii sau tarabe. N-am avut de ales, mi-am pus în cui pofta și m-am mulțumit cu un hamburger care, de fapt, era ca un mic mai mare și rotund, fără usturoi, pus într-un fel de langoș copt, nu prăjit și în care iți puneai tu verdețurile și maioneza. L-am mâncat ăsta pe niște scaune înalte de bar, chiar dacă la dreapta și la stânga era terasa cu scaune comode de care aparținea omul cu hamburgerii dar care aveau o hârtie bătută în cuie cum că nu ai voie cu hamburgeri acolo. După cum a zis Isti- ‘Ăștia îs toți anti-hamburgeri’!

Nu știu, azi se pare că suntem mai mult dezbrăcați...

Ca să mergi la baie nu e chiar așa, că mergi tu, de capul tău, la baie. Trebuia să urci pe terasă, să primești un bilet cu dată și ștampilă, bilet pe care o tanti ți-l confisca în ușa băii, nu cumva să te dai cu același bilet la baie tu și toți prietenii tăi. Parola la net se schimba frecvent, normal! Doar nu te-ai gandit că îți iei o apă plată de la ei și șutești net toată ziua de pe șezlong!

Am mai ars-o aiurea pe net la aștia cu hamburgerii în speranța că se va mai domoli traficul înspre casă și, când deja se înnopta și începea să fie prea răcoare pentru cum eram noi îmbrăcați, am pornit înapoi. 40 de km și 2 ore mai târziu eram în pătuc, înghețată bine și cred că am adormit în timp ce vorbeam.

4

post a comment