Loading

Please wait
Top

Mama mea are un fix cu pungile de plastic, știți, alea pe care orice român le ține în ‘sertarul cu pungi’ sau într-o altă pungă mai mare și pe care le uită mereu acasă când merge la cumpărături.
De fapt mama are multe fixuri, fiind fecioară. Zodia, alt tip de fecioară cred că e evident pentru toată lumea că nu are cum să fie. Cine are pe-acasă o fecioară din asta știe cum merge treaba, cine chiar ESTE zodia fecioară nu o să recunoască niciodată că-i fixist, o să se autointituleze ‘atent la detalii’ sau ‘cu spirit de observație’. La fel merge și la ‘zgârcit’. Se transformă în ‘chivernisit’, ‘econom’, mai pe înțelesul tuturor.
Așa, să revin la plase. Sub nici o formă pe lumea asta ele nu pot fi boțite în pumn ca o hârtie bună de aruncat la gunoi și îndesate în locul special amenajat pentru păstrarea lor pentru că, zice mama, ‘Nu poți să ieși pe drum cu plasa asta, ca trasă prin kur’…jur, chiar așa zice.
Pe mine m-a ‘instruit’ deja din copilărie cum se face, cred că nici nu făceam încă la oliță dar știam să împachetez pungi de plastic. Am încercat de-a lungul timpului să scap câte una neimpachetată corect printre plase, de test. Să vedem, se prinde? Ți-ai și găsit cui să faci tu test! Normal că se prinde, normal că mă chema și normal că îmi explica încă o dată metoda, pe un ton, evident, ridicat.
Buuuun. Mă mut din casa ‘părintească’ hotărâtă s-o fac pe rebela și să uit de toate tipicăriile astea care, încep să cred, sunt ereditare, ca bolile de inimă. Iaca, ce să vezi, că nu mai pot! Trece o săptămână în care arunc toate plasele cum îmi vine într-un sertar dar parcă o aud pe mama în spate cum mă ceartă și cum iar o bagă pe-aia cu punga trasă prin kur, îmi și imaginez tot procesul și nu mai rezist, le scot pe toate de-acolo și le aliniez frumos, ca soldații la paradă.
Asta sunt eu, hai să zici, că am crescut cu asta și-am văzut-o zilnic, dar se ia și la altă lume, ca o răceală. Doar așa, fără să mă gândesc prea mult, știu 3 persoane pe care ‘poliția plaselor’ (aka mama) i-a prins că nu fac ce trebe, i-a certat, le-a arătat cum se face, și-acuma ăștia execută ca de frica vreunei amenzi.
M-am gândit că-i păcat să știm doar vreo 5 persoane de un lucru atât de important, poate vreți să vă învățați copiii ceva cu adevărat esențial în viață sau poate aveați chiar voi nevoie de un fix în plus, așa că, mai jos, aveți instrucțiunile pas cu pas.
Vedeți că mama mea mai are o, cum să-i zic, caracteristică: răsare lângă tine ca din pământ exact atunci când greșești. Și te ia la rost! Tare!!!!
Notă: sentimentele mamei mele nu au fost rănite prin prezenta, ea fiind o persoană inteligentă, capabilă să înțeleagă o ironie, chiar dacă e îndreptată către ea.
Nota 2: dacă sunteți curioși vă mai povestesc și de fixul cu gunoiul.

Pasul 1: Se întinde plasa pe o suprafață plană și se netezește cu palma, se aranjează frumos toartele și colțurile
Pasul 2: Se pliază punga, PE LUNG!!!
Pasul 3: Se mai pliază încă o dată punga pe lung
Pasul 4: Se întoarce punga invers, încât marginea să fie în sus
Pasul 5: Se începe pieirea de la marginea opusă toartelor, în așa fel încât să o puteți plia de 3 ori
Pasul 6: Se apăsa punga cu podul palmei, să nu se desfacă

1

post a comment